viernes, 13 de febrero de 2009

La inauguració del campus de la UPF al districte 22@ s’aigualeix per la presencia de nous actes anti-Bolonya

BARCELONA - 13 de febrer de 2009 - Avui s’ha inaugurat el nou campus de la Universitat Pompeu Fabra al districte 22@, al barri del Poblenou. A l’acte han assistit el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el conseller de cultura, Joan Manuel Treserras, el secretari d’estat d’universitats, Màrius Rubiralta, i el rector de UPF, Joan Moreso.


La inauguració ha estat marcada pels aldarulls constants d’un grup d’estudiants que han. aprofitat la presencia d’alts càrrecs polítics per manifestar-se contra el Pla Bolonya. En tot moment s’han escoltat consignes de queixa com “Moreso dimissió”, “Fora els mossos de la universitat” o “som estudiants, no terroristes”. Els continus atacs han obligat a la organització de l’acte a canviar la localitat de la celebració. D’aquesta manera, i envoltats de fortes mesures policials, els polítics s’han traslladat a una sala aïllada per a pronunciar els discursos d’inauguració, enlloc de fer-ho al pati de la universitat, com estava previst.

Finalment, només la premsa ha tingut accés a la celebració. “Aprofitar un acte com aquest per ser notícia és molt llaminer”, ha lamentat Montilla, referint-se a als manifestats que cridaven des de fora. Tanmateix, el president ha volgut restar-li importància i ha centrat les seves paraules en lloar el nou projecte universitari: “la inauguració d’aquest local posa al sector universitari català al capdavant d’Europa”.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha estat més enèrgic en la seva condemna als actes violents: “Els que estan a fora cridant s’equivoquen”. I ha afegit: “Haurien d’aprofitar aquest tren i encarrilar-se perquè és el mitjà que porta al progrés”. El secretari d’estat d’universitat, Màrius Rubiralta, també s’ha sumat a la reprovació de la protesta: “És totalment injustificada, el Pla Bolonya no fa perdre autonomia a la universitat pública per relacionar-se amb el sector empresarial”.

Així, el nou campus universitari de UPF, guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona per la seva obra arquitectònica, ha tingut una inauguració deslluïda, que ha durat menys del que s’esperava, i en la que s’han cancel·lat tots els actes festius previstos per la resta del dia.

-Xavier Mellado

Aquí podeu accedir a les declaracions íntegres que han realitzat els diferents invitats. A l'arxiu audio hi escoltareu primer les declaracions de Màrius Ribalta, després les de Jordi Hereu, i finalment les de José Montilla.









I ja per acabar, a la següent fotografia em podeu trobar a mi amagat com un Wally qualsevol:



No hay comentarios:

Publicar un comentario